News & Concerts

The Secret In The Sound

Mandag den 17. juni 2019 spiller Kirsten koncert med The Secret In The Sound i Kapellet på Assistenskirkegård. The Secret in The Sound er et hjerteprojekt for Kirsten hvor hun samarbjede med Helle Thun, mezzosopran, skuespiller og denne gang også med besøg af Signe Arnfeldt Bastiansen på Harpe

Entré: 100,- kr /75,- kr (for studerende, pensionister, m.fl.)
Betales kontant eller med MobilePay i døren.

Musik af Lars Koldkjær / Aya Yoshida /Hideaki Kuribayashi / Yoshikawa Kengyo / traditionelle nordiske folkemelodier / improvisatoriske elementer.

Se mere på facebook her eller på Assistens hjemmeside assistens.dk.

 

 

TirsdagsBarok

Forårets sidste tirsdagsbarok er den 7 maj kl 19. Kirsten spiller med i husorkestret og temaet er Strozzi-Night!
- en vild musikalsk salon a la bohemekvinden Barbara Strozzi - extravaganza, vin og sprudlende italiensk barok. Late night jam, herlige vibes, fest og ballade!

Musik af: Barbara Strozzi, Bertali, Corelli, Vivaldi, Monteverdi... og måske et drys Händel!

Mere info: her

Teaser til Vindens Korridorer

 

Til sin debut i februar uropførte Kirsten Lars Kyndes værk 'Vindens Korridorer' - Toshie Takeuchi har klippet en smuk teaser om værket som kan ses her på siden under lyd og video. Det er et fantastisk spændende værk som viser blokfløjten fra helt nye vinkler. Lars Kynde beskriver værket således:

'Værket arbejder med hierarki og resonans. Når komponistens arbejde resonerer i musikeren, musikerens arbejde resonerer med instrumentet, instrumentets arbejde resonere i rummet, rummet resonerer med din trommehinde og trommehinden med din komplekse bevidsthed så er der etableret et system af resonanser som tilsammen definerer musikkens form, klang og mening. I Vindens Korridorer er intet dog så lineært som netop beskrevet for Kirsten og jeg har rystet posen og taget nye roller som skiftevis inspiratorer og instrumentmanipulatorer, skiftevis fløjtens mester og dens afmægtige slave. Hver sats sin hierarkiske konstellation, og det klingende resultat afspejler dette mønster. God resoneren!' 

Meditationsgudstjeneste

Kirsten spiller til meditaionsgudstjeneste i Roskilde Domkirke torsdag den 7 marts kl 17. Gudstjeneste er ved præst Sarah Krøger Ziethen og Kirsten spiller stemningsfuldtmusik fra japans zen-tradition og de svenske skove.  Læse mere på kirkens hjemmeside.

Kirsten i P2 Puls

Lørdag den 2 marts er Kirsten i P2 Puls og bliver interviewet om debutkoncerten på Glyptoteket i slutningen af februar, der spilles også uddrag fra koncerten. - "en blokfløjtenist gik Jimi Hendrix i bedene på Glyptoteket - Kirsten Aage gav debutkoncert med et specialbygget instrument" Interviewet kan høres på podcast.  

DEBUTKONCERT

 

 

Søndag den 24 februar 2019 kl 15.00 går det løs! Kirsten spiller sin debut fra Det Kongelige Danske musikkonservatorium i Glyptotekest festsal i København.

’Koncertens omdrejningspunkt er forankret i læren om elementer og naturens urkraft. Programmet er bygget op om musik, der knytter sig til de fire elementer Jord - Vand - Vind - Ild. Det femte element - Kvintessens, det fuldkomne og himmelske element - er koncertens finale. Forbindelsen til elementlæren og de græske filosoffer gav mig inspiration til at opsøge muligheden for at spille koncerten i Glyptotekets festsal. Den smukke akustik og det naturlige lys i salen skaber en særlig ramme om koncerten, og jeg glæder mig til at præsentere mit instrument og min hjertemusik ved debutkoncerten’. 

Uropførelser af Lars Kynde og Aya Yoshida. Værker af H. Kuribayashi, J.M. Hotteterre , J. H. Schmelzer, J.S. Bach m.fl.

Medvirkende: Helle Thun, sopran, Signe Arnfeldt Bastiansen, harpe, Tinne Albrectsen og Ida Meidell Blylod, barok violin, Mika Persdotter, barok bratsch, Adam Grauman, Viola da Gamba og Yngvild Vivja Haalund Ruud, cembalo

Koncerten støttes af Statens Kunstfond og af Koda Kultur/with support from KODA Culture.

Foto by Malin Annie

Værk af Lars Kynde

Et spændende nyt samarbejde udfolder sig i disse uger op til Kirstens Debut koncert fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium. Komponisten og instrumentopfinderen Lars Kynde er i fuld gang med at udbygge Kirstens basblokfløjte så det bliver muligt at spille med overmenneskelige stærke lunger og derved opnå et spændende nyt udtryk - Værket hedder Vindenes Korridorer og er inspireret af vindkraft.. Det uropføres d. 24/2 på Glyptoteket i København til debutkoncert.. mere om det følger..   

Billedet viser Kirsten i færd med de første test af instrumentet.

2018

Fotoshoot til debutkoncert

 

 

December har været mere stille en vanligt, - det skyldes Kirstens ønske om at fordybe sig i arbejdet op mod debutkoncert i februar 2019. Forberedelser er i gang og det indebærer blandt meget andet et fantastisk (koldt!) fotoshoot med den dygtige fotograf Malin Annie (http://www.maanelja.com).

Malin har udover de smukke nye billeder også designet den flottestes plakat som det bliver fantastisk at kunne dele med resten af verden i starten af januar! 

Actus Tragicus & Evening Prayers

Lørdag d. 3. november kl. 16 i Nathanaels Kirke på Amager løber et ganske særligt arrangement af stablen i Amager klassisk regi, det er med enorm stolthed vi præsenterer:

J.S. Bachs overjordiske kantate ”Actus Tragicus”, BWV 106
& uropførerelsen af Nick Martins ”Evening Prayers”
- skrevet specielt til Amager Klassisks sammenbragte band og lejligheden.

Kirsten er ansvarlig for koncertens tilblivelse og er ligeledes producent. Koncerten er Koncerten er et samarbejde mellem Amager Klassisk og Nathanaels Kirke. Koncerten er støttet af Statens Kunstfond, Oticon Fonden, Solistforeningen, Københavns Kommune og Amager Øst Lokaludvalg.

Koncert i Lyngby Kirke

Fredag den 26/10 kl 17 - Koncert i Lyngby Kirke med Kirsten Aage, Lucas Eiby Seidenfaden, Adam Grauman og Hanna Göpfert. Et smukt sammensat program - musik af Bach, Prætorius og Buxtehude. Fri Entre   

LMS turne med Trio Farlija

Kirsten er fra d. 30/9-4/10 på turne med Trio Farlija i Nordjylland for organisationen Levende Musik i Skolen. se mere om LMS - Trioen består af den tyske bratschist Johanna Baarlink og den slovenske akkordeonist Dean Delagiusto. Programmet består af musik fra Stjernekredsen af Karlheinz Stockhausen og formidles til folkeskolens yngste klasser med historier og medlevenhed.  

Onsdagskoncerter efterår 2018

Kirsten medvirker til to af de populære onsdagskoncerter i efteråret. Koncerterne er et samarbjede mellem wonderful copenhagen og DKDM.

 • Onsdag d. 19/9 i Skt. Petri Kirke, Japanske & nordiske værker i samarbejde med Helle Thun, sang og Signe Arnfeldt Bastiansen, harpe.
 • Onsdag d. 26/9 i Kastelskirken, Kantate af J. S. Bach BWV 82, med bla. sopranen Cassandra Lemoine og organist Davis Bendix Nielsen.

Læs mere om koncertserien her.

Koncert i Kildevældskirken

Den 15 august kl 10 spiller Kirsten igen kaffekoncert i Kildevældskirken på Østerbro. Kirsten og kirkens organist Martin Legéne startede deres samarbjede i sommeren 2017. Kaffekoncerten er en del af Martins serie af koncerter hen over sommeren der er musik i 30-45 min og efterfølgende er hygge og kaffe. På programmet er der bla. værker af J.S.Bach og C.P.E.Bach. Gratis entre.

 

Tirsdagsbarok

Vi I Amager Klassisk er overordentligt glade for at kunne præsentere en række af tirsdagsbarokkoncerter, som kommer til at være alt det bedste fra Morgenmadskoncerten iklædt splinternye og festlige aftengevandter.aftensol... og virkelig god musik.

TirsdagsBarok #1  ***Händel-pop***  22/5 @ Kvarterhuset

Tirsdagsbarok #2  *** Le Salon Français *** 19/6 @ Kvarterhuset

Tirsdagsbarok # 3 ***Bachomania*** 11/9 @ Kvarterhuset

Kig forbi, glem hverdagen, nyd lidt uimodståelig fransk musik og få et glas vin i hånden. Der vil være både opera-ouverturer, lækre arier, danse og måske en improvisation eller to. Koncerterne er for alle uanset om du er passioneret kender eller helt grøn koncertgænger. Læs mere om #1 her og om #2 her.

Morgenmadskoncerten #4 – Frühling

 

Kirsten spiller morgenmadskoncert endnu engang! søndag d 13/5 kl 11 i Kvarterhuset på Amager, Jemtelandsgade 5. Det er en koncert med charmerende barok-hits Johann Bernhard Bach, Georg Muffat m.fl til morgenmadskoncerten er der som altid ad lib kaffe og the.

Læs mere her. Koncerten arrangeres af Amager Klassisk med støtte fra Aamger Øst Lokaludvalg, Københavns Kommune Musikudvalg og Kunstfonden. 

Christiansen i Høj Sø

 

Torsdag d. 5 april medvirker Kirsten til Koncerten 'Christiansen i Høj Sø - Live' i Koncertkirken kl 20. Til koncerten kan du opleve en uropførelse af Anders Lauge Meldgaards værk ’12 instrumenter til Henning’. Værket er inspireret af Fluxus-kunstner og komponist Henning Christiansens ’Trio for tiden der gik’ fra 1975, som også får mulighed for høre til koncerten sammen med Christiansens andet værk ’Satie i høj sø’. Tilsammen en aften, der hylder en overset periode i Christiansens liv, hvor den følelsesfulde, oprigtige og melodiøse kunst var i centrum. Koncerten er et samarbjede med komponsten Anders Meldgaard og museet for samtidskunst der udstiller og nyfortolker værker af Henning Christiansen.

Læs mere om koncerten her og læs mere om udstillingen http://www.samtidskunst.dk/udstillinger/christiansen-i-hoej-soe

ACTUS TRAGICUS

Kirsten spiller Bachs vidunderlige kantate ved to koncerter i marts:                                                

 • 19. marts kl 19.30 i Frederiksberg Kirke, 'Mestre på Mandage'
 • 21. marts kl 16 i Koncert Kirken, 'European Day of Early Music'

Koncerterne ledes af Peter Spissky, medvirkende er studerende fra Det Kongelige Danske Musikkonservatoriums sangerfaggruppe og tidlig musiklinjen. 

Amager Klassisk

Kirsten har i starten af 2018 startet foreningen Amager Klassisk sammen med blandt andre hendes faste med sammensvorne Yngvild V.H. Ruud. Det er Yngvild der er initiativtager og formand for foreningen og den udspringer af Yngvilds succes med koncertserien Morgenmadskoncerten og dern nye serie Tirsdagsbarok. Kirsten barsler også med projekter i foreningens regi. - mere om det følger! læs mere om foreningen her.  

Onsdagskoncert i Sankt Petri

Kirsten er arrangør og medvirker også på onsdagskoncert den 7. marts 2018 kl 17 i Sankt Petri Kirke. Det er tidlig musiklinjen fra DKDM der spiller, der er bla en dobbelt koncert for gambe og blokfløjte op programmet hvor Kirsten er solist med gambespilleren Adam Grauman, Koncerterne er vældig populære og er et samarbejde mellem DKDM og visit Copenhagen.

Morgenmadskoncert #1 2018

Søndag den 11. februar kl 11 spiller Kirsten igen nabolagskoncert på Amager. Det foregår i Kvarterhuset, jemtelandsgade 3. Koncerten er åben for alle, og passer for mennesker i alle aldre. På programmet er bla. en cembalokoncert af Bach samt den smukke bratschkoncert af Telemann, musikken spilles af et dejligt barok-band med et rigtigt stjernehold! Koncerten arrangeres af Yngvild Vivja Haalund Ruud - den anden halvdel af 'The Bach Project' - the project er på spil på Amager igen! Læs mere her

Vi glæder os til endnu en morgenmadskoncert med ad lib kaffe…

Aftensang i Trinitatis Kirke

Kirsten spiller til aftensang i Trinitatis Kirke d. 17 januar 2018 kl 16.15. Kirsten spiller indledende musik med den tyske cembalist og organist Hanna Göpfert. På programmet er Johann Sebastian Bachs fløjtesonate i E dur BWV 1035 - se mere på www.trinitatiskirke.dk

 

2017

Julekoncert på Ama’r!

 

Den 19. december arrangerer Kirsten julekoncert på Amager med fyraftensgløgg og klassiske julehits. Koncerten arrangeres af 'The Bach Project' - Kirsten i samarbjede med Yngvild Ruud - det er kl 17 i Kvarterhuset, Jemtelandsgade 3, 2300 Kbh S. 

En håndfuld passionerede musikere fra Amager og omegn vil sørge for den helt rigtige julestemning i en ellers hektisk juletid. Tag dit barn, din ven eller din bedstemor i hånden og kom forbi til skøn julemusik i Kvarterhuset. Uddrag fra Juleoratoriet og Messias, samt danske (og måske nogle norske/svenske!) julesange.
Clara Guldberg Ravn, Kirsten Aage, Adam Grauman, Julie Krog Jensen, Johanna Bolin, Lucas Seidenfaden, Yngvild V. H. Ruud m.fl

Velkommen!

Koncert i Sct. Thomas Kirke

Den 13 december kl 17 spiller Kirsten koncert med sine medstuderende fra tidlig musiklinken på DKDM. På programmet er cembalo koncert i A dur af J. S. Bach samt kammermusik af J. Hotteterre mlf. Medvirkende: Kirsten Aage, Lucas Seidenfaden, Yngvild Vivja Haalund Ruud, Adam Grauman mfl.

Sct. Thomas Kirke, Rolighedsvej 16, 1956 Frederiksberg C, Gratis entre, se mere her

Morgenmadskoncert #4

 

Søndag den 3. september kl 11 spiller Kirsten nabolagskoncert på amager. Det foregår i Kvarterhuset på Amager. Koncerten er åben for alle, og passer for mennesker i alle aldre. På programmet er J. S. Bach’s vidunderlige orkestersuite i C-dur. Koncerter arrangeres af Yngvild Vivja Haalund Ruud - den anden halvdel af 'The Bach Project' - the project er på spil igen! læs mere her

Vi glæder os til morgenmadskoncert med ad lib kaffe… og den skønneste musik.

Praetorius Julemesse 3. og 4. december

Støtte fra DMF

Kirsten har modtaget støtte fra Dansk Musiker Forbund til udviklingen af 'The Secret In The Sound' - det japanske og nordiske projekt med sanger Helle Thun. Støtten er givet til instruktør- og konsulenttimer i forbindelse med samlingen af den performative del af projektet. Projektet indgår endvidere som en del af Kirstens debut fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i efteråret 2018.   

Tokyo 14-20. november

Kirsten er igen i år blivet inviteret til Japan for at lave et samarbejdsprojekt med Gagaku ensemblet Kuniburi Concort. Projektet er igen med blokfløjtenist Bolette Roed, men som noget nyt er også sanger Helle Thun med. Kirsten og Helle er netop i øjeblikket i gang med udviklingen af et koncertprojekt om netop japansk og nordisk musik. Turen til Japan er  dermed også et spændende trin i udviklingen af det projekt, og samtidig et selvstændigt trioprojekt mellem tre stærke kvindelige musikere. 

 • Offentlig koncert i Okunitama Jinja Shrine, den 17/11 kl 15.30, Fuchu, Tokyo
 • Koncert Okunitama Jinja, Banquet Hall den 18/11 kl 17, Fuchu, Tokyo 

Japan igen..?

Kirsten er blevet inviteret til Japan igen til november - der arbejdes på højtryk for at få alle ender til at mødes! Nye eventyr forude ! mere info følger...

Koncert i Kildevældskirken

Den 12 juli kl 10 spiller Kirsten Koncert i Kildevældskirken på Østerbro. Kirsten har indgået et samarbjede med kirkens organist Martin Legénes og denne koncert er deres første længere optræden. Koncerten lancerer samtidig et nyt koncept, nemlig Martins 'Kaffekoncert' - koncerter hen over sommeren på 45 min, hvor der efterfølgende er hygge og kaffe. På programmet er der bla. værker af Telemann - vi fejre 250året for hans død med en meget sjælendt spillet sonate - Martin og Kirstens måde at fejre Telemann på.

 

Et lille pip!

Kirsten er tilbage igen fra barselstiden og tyvstarter inden sommeren med et par eksamenskoncerter ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium:

 • Den 16. juni kl 12: Anja Zdyb Lillemaehlum, cello. Kammermusikeksamen, værker af Boismortier og Barriére.
 • Den 19 juni kl 9: Martin Legéne, cembalo. Continueeksamen, værker af Händel og Telemann

EKSTRA: programmet til Martin Legénes eksamen prensenteres ved højmesse i Kildevældskirken, København H søndag den 18. juni kl 10. 

2016

En Stille Tid..

Kirsten blev den 26/11 2016 mor til en lille pige - Freja, derfor er den første del af 2017 mere stille en vanligt. Kirsten vender stærkt tilbage i løbet af sommeren 2017 og er allerede ved at planlægge nye eventyr, mens hun nyder sin lille datter med sin mand.

The Bach Project – Indspilning og video

Indspilningen af to triosonater af J. S. Bach med akkordeonist Yngvild Vivja Haalund Ruud er nu klar. Optagelserne fandt sted i oktober måned på det Kongelige Danske Musikkonservatorium med tonemester Jonas Brekke Krossil. Der er ydermere blevet udarbejdet en video med billeder taget af den svenske fotograf Malin Annie Jansson. Videoen er lavet til indspilningen af 3. sats fra BWV 529 i Cdur originalt for orgel, her i arrangement for og af duoen. - se videoen her til højre:

 

SOUND X SOUND på Jazzhouse

Kirsten medvirker til koncert med Niels Lyhne Lykkegårds projekt SOUND X SOUND (mange dobling af lyd). Koncerten spilles i København på Jazzhouse den 11. november kl 21. Kirsten spiller med 7 kollegaer værket 'music for 8 recorders' der i 2014 blev udgivet på 7'' vinyl. - se et video klip om udgivelsen under 'Lyd & Video' på denne hjemmeside. Læs mere om koncerten her.

Japansk projekt med sanger Helle Thun

Et nyt og spændende projekt er ved at tage form! Kirsten er i efteråret 2016 begyndt et samarbejde med sanger Helle Thun. Projektet handler om en performance hvor Helle og Kirsten gennem den japanske og den nordiske kunst knytter natur, kultur og traditioner tæt sammen. Med Kirsten erfaring med japansk musik og Helles speciale inden for den særlige nordiske sætersang og hyrdemusik “kulning” er der lagt op til et spændede samarbjede som også tæller andre erfarne kræfter inden for japansk/nordisk samarbejde, blandt andre komponist Lars Koldkjær.

 

Lyt til et klip fra en af projektets tidlige prøver, - et eks. på Helle og Kirstens klanglige univers: uddrag af Lars Koldkjærs værk “Conversations on reliable inconsistency” som bygger på Haiku’s fra 1600tallet: 

Indspilning til ‘The Bach Project’:

I uge 41 indspiller Kirsten uddrag fra to triosonater af J. S. Bach sammen med akkordeonist Yngvild Vivja Haalund Ruud. Det drejer sig om uddrag fra BWV 1016 i Edur, originalt for violin og obligat cembalo og BWV 529 i Cdur originalt for orgel. Begge sonater er tilpasset duoen af Kirsten og Yngvild selv. Optagelserne finder sted på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium ved tonemester Jonas Brekke Krossil. Indspilningerne vil blive offentliggjort her på siden i løbet af november. 

Japanske værker i Kastelskirken

Kirsten er igen blevet udtaget til at spille til Onsdagskoncert i efteråret. Koncerterne er meget populære og er et samarbejde mellem DKDM og visit Copenhagen. - Kirsten medvirker til koncerten i Kastelskirken den 14. september kl 17 med to solovæker:                                                                    

 • Kineya Seiho - "Ichijo" for solo tenorblokfløjte
 • Hitoshi Nakamura - "Drawing" for solo basblokfløjte

Begge værker er skrevet af japanske komponister og med et tonesprog der er inspireret af den japanske musiktradition. Se mere om koncerten her

Bryggerdage på Frederiksborg Slot

470x316_slot

 

Den 3. september er Kirsten igen inviteret til Frederiksborgslot - igen sammen med den færøske guitarist Maria Olsen. Duoen spiller i anledningen af 'Bryggerdagene' rundt om i museet fra kl. 13-15. Bryggerdagene fejre J. C. Jacobsens fødselsdag den 2. september. Læs mere om de mange spændene koncerter og aktiviteter til bryggerdagene her.

Urbino Early Music 48th Edition July 17-26 2016

Urbino Panorama-1Kirsten deltager i Juli i et af europas ældste - og største kurser inden for tidlig musik, nemlig Urbino Early Music Course i Italien. På kurset er Kirsten udtaget til deltagelse i masterclasses ved blokfløjtevirtuoserne Michale Form og Han Tol, derudover deltager Kirsten i forelæsninger og kammermusik undervisning ved nogle kurset andre lærere bla. Enrico Gatti. - Kurset er en fantastisk mulighed for at blive inspireret, dygtiggøre sig og skabe kontakter i den tidlige musikverden. Kurset har de smukkeste omgivelser man kan ønske sig, nemlig den gamle renæssance by Urbino.

Klang Farve

I slutningen af juni indspiller Kirsten blokfløjte klang til KLANG FARVE der er et nyt permanent fælles værk af lyskunstneren Viera Collaro og lydkunsteren Jacob Kirkegaard til indgangspartiet på den nye bygning i Nordhavn - Musikkens Hus - som huser KODA, DJBFA, Dansk komponist forening & DPA. Værket er interaktivt og konstant foranderligt i et dynamisk samspil mellem lys og lyd som grundessens. 

Lyddelen i værket Klang Farve består af korte individuelle optagelser af et rigt og varieret udvalg af musikinstrumenter med særlig fokus på det pågældende instruments klanglige kvalitet samt bevægelse fra ansats til affrasering. Afhængig af bevægelse fra husets besøgende, når de passerer indgangs- partiet, vil disse optagelser blive afspillet i altid nye kombinationer, som danner tilfældige samklange på en varighed mellem 1-10 sekunder. Lyden af et instruments ansats skal forstås som en mulighed. Begyndelsen på noget, - en melodi, en sang eller en hel symfoni. Som anslag til et værk, som den besøgende selv kan digte videre på. 

 

YK-1

Fotoshoot ‘The Bach Project’

I midten af juni var Kirsten med den norske akkordeonist Yngvild Vivja Haaland Ruud på fotoshoot. Det var den dygtige svenske fotograf Malin Annie Jansson som var bagved kameraet - det blev til nogle fantastiske billeder til Kirsten og Yngvilds projekt 'The Bach Project' - hvor duoen fokuserer udelukkende på musik af Johann Sebastian Bach. 

YK-3

Anne Bruhn Andersson ‘Inkubationstider’

Den 9/6 medvirker Kirsten til uropførelsen af Anne Anderssons værk 'Inkubationstider' værket er skrevet for tre blokfløjter og tre improvisatorer og repræsentere et meget fint møde mellem den improviserende free-jazz verden og den klassiske verden. Annes værk samler musikerne om et fælles udtryk der udnytter og udvikler den kapacitet der findes hos de forskellige musikkere på fornemste vis.

Kirsten Aage, Monica Schmidt Andersen, Lucas Eiby Seidenfaden - blokfløjte, Henrik Olsson - guitar, Tomasz Dąbrowski - trompet, Rasmus Kjær Larsen - klaver.

Værket uropføres som en del af Annes kandidat eksamen i komposition den 9/6, kl 14.30 på Syddansk Musikkonservatorium, Islandsgade 2, 5000 Odense C. - koncertsalen. 

Eksamens koncerter på DKDM

Kirsten medvirker ved en række eksamens koncerter på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium:

26/5 Ilaria Macedonio Kandidateksamen (ensemblespil) - Anne Danican Philidor sonata d mol, for continue og blokfløjte, Ilaria - cembalo, Mogens Rasmussen - Gambe, Kirsten Aage - blokfløjte.                                                                                            

7/6 Lucas Eiby Seidenfaden Bachelor eksamen - 'Aquila Altera' Jacopo da Bologna (ca. 1340-1386) Kirsten, Lucas - blokfløjte.

11/6 Maria Olsen 4. årsprøve - Morten Ræhs, sonate no. 1 i A dur for blokfløjte og continue. Maria - Guitar, Kirsten - blokfløjte. 

 

Barokdage på Frederiksborgslot

470x316_slot

 

Den 13 maj spiller Kirsten sammen med færøske guitarist Maria Olsen til Barokdage på Frederiksborgslot. De spiller i den nyrestaurerede audienssal i forbindelse med en særudstilling og omvisning kl. 11.15 og 12.30. - På programmet er bla. en sonate af den danske barokkomponist Morten Ræhs. Læs mere om de mange spændene koncerter og aktiviteter til barokdagene her - bla. anbefales danseopvisningerne med barokdanseren Jørgen Schou-Pedersen der også er Kirsten danselære.     

Foreningen for Tidlig Musik i Danmark

Kirsten er, ved generalforsamlingen den 13. april, 2016, valgt ind som suppleant i foreningen, Kirsten glæder sig til at kunne bidrage til foreningens fortsatte gode virke og være med til at fremme interessen for tidlig musik i danmark. Læs mere om foreningen på deres hjemmeside: www.tidligmusik.dk

 

Pariser Quartet og La Folia

Den 18. april medvirker Kirsten til barokcellisten Anna-Karina B. Knudsens eksamen fra SDMK - Syddansk Musikkonservatorium. På programmet er Telemann pariser qaurtet i Ddur samt Corellis 'La Folia' no. 12 fra opus 5. Medvirkende: Anna-Karina B. Knudsen, Sebastian Sixten Schmidt, Kirsten Aage og Ilaria Macedonio. Koncerten foregår den 18. april kl 13 - Koncertsalen, Islandsgade 2, 5000 Odense C.  

2da488c31b52e90513402cf5878c6ebe1b17760d

Studiekoncert den 15/4 kl 19.30

Kirsten Aage spiller studiekoncert den 15. april på studiescenen, Rosenørns Allé 22, kl 19.30. - koncerten har fri entre. På programmet er der bla. et solo værk af den japanske komponist Kineya Seiho, som Kirsten spiller i anledning af hendes tur til Japan i påsken. - der vil også blive spillet italiensk barokmusik af Turini, Merula med flere. - Velkommen!

Medvirkende: Kirsten Aage, Lucas Eiby Seidenfaden (blokfløjte), Adrianna Isaku (cello), Ilaria Macedonio (cembalo) og Maria Olsen (guitar).    

Odense Musikbibliotek den 13. april 2016

Kirsten spiller koncert på Odense Musikbiblotek den 13. april kl 17.17. Koncerten er en del af koncertrækken '17.17'. På programmet er bla. en uropførelse af trompetist og komponist Anne Andersons værk 'Lydløs' for flygelhorn, bas - og sopranino blokfløjte. Der er gratis entré. læs mere her.  

Projekt i Tokyo, Japan 21-29 marts 2016

Unknown-3Kirsten er i Tokyo i påsken 2016 med blokfløjtenist Bolette Roed og den færøske guitarist Maria Olsen. Alle er inviteret til Japan af Kuniburi Consort og skal lave et samarbejdsprojekt om kulturudveksling med afsæt i dansk musik og den tidlige japanske musik, nemlig Gagaku traditionen. Projektet kulminerer i en koncert den 28. marts i templet Ohokunitama. - til koncerten vil flere prominente personer være til stede, bla. den danske ambassador og borgmesteren i Fuchu.  Programmet til koncerten vil bestå af traditionel japansk musik, værker af Carl Nielsen, Morten Ræhs, Vagn Holmboe og et helt nyt arrangement af 'Jeg gik mig ud en sommerdag' for både guitar, blokfløjte og traditionelle japanske instrumenter. Kirsten glæder sig meget til at lære endnu mere om japansk musik og kultur, samt opleve 'Sakura' -  kirsebærtræernes blomstring og takker varmt Kuniburi Consort for muligheden.          

Poppeas Kroning af Monte Verdi 1, 3, 5 og 7 marts

12079335_10153001201791455_7888695029063383639_nKirsten spiller Monte Verdis: 'Poppeas Kroning' på Det Kongelige Teater, Takkelloftet med Operaakademiet. Premiere den 1 marts, kunstnerisk ledelse: Peter Spisky, se mere på det kongelige teaters hjemmeside: her

Børnekoncerter med Saint-Säens ‘le Carnaval des Animaux’ uge 6, 8 og 9

Trioen med Kirsten, Dean Delgiusto (akkordeon) og Johanna Baarlink (bratsch) spiller 12 børnekoncerter i børnehaver på Frederiksberg i uge 6, 8 og 9. Musikken er arrangeret for trioen og er fra Saint-Säens 'le Carnaval des Animaux'. Musikken bindes sammen af en historie om den grimme ælling der ikke kan finde sin mor og leder efter hende i zoo. Koncerterne er mulige på grund af støtte Frederiksberg Fonden, trioen - og en hel masse lykkelige børn - takker på det varmeste. 

 

Unknown-1

 

Onsdagskoncerter forår 2016

Kirsten er sammen med to projekter blevet udvalgt til at medvirke til to Onsdagskoncerter i foråret. Koncerterne er meget populære og er et samarbejde mellem DKDM og visit Copenhagen:

 1. Koncert onsdag den 24/2 kl 17 i Grundtvigskirken - Kirsten Aage, blokfløjte & Yngvild Vivja Haaland Ruud, Akkordeon. På programmet er to sonater af Bach nemlig BWV 1016 og BWV 1019. Denne koncert bliver samtidig Kirsten og Yngvilds koncert debut med deres nye duoprojekt.
 2. Koncert onsdag den 27/4 kl 7 i Garnisionskirken - tidligmusiklinjen fra DKDM 'Fransk barok med en smag af Rom' 

Mestre på Mandage

Kirsten er blevet udtaget til at spille J. S. Bachs solo partita BWV 1013. Koncerten finder sted d. 8 februar 2016 kl. 19.30 på studiescenen. Koncerten er samtidig en del af DKDMs prestigefyldte koncertrække 'Mestre på Mandage'. Her spilles udvalgte værker for solo instrument af J.S.Bach. Kirsten er stolt af at være blevet udtaget og glæder sig til at spille dette fantaske og meget krævende værk. læs mere her 

Koncert i Hvalsø Kulturhus med Duo Christiansen/Aage

PresseBilledeDen 7/1 kl. 19.30 spiller Kirsten og Tina årets første koncert, nemlig i Hvalsø Kulturhus. Det bliver en festlig koncert med mange spændende program punkter med bla. et arrangement af Vivaldis virtuose værk Vinter og nogle fine fuglestykker af Couperin og danske Bent Lorenzen. Læs mere her: her

2015

Julekoncert i Sanct Thomaskirke på Frederiksberg

12376707_10153600498961622_3847561983908522483_nDen 20. December kl 13.30 spiller Kirsten julekoncert  i Thomas Kirken. Der er gratis adgang og koncerten er i samarbjede med tidlig musiklinjen fra DKDM. På programmet er bla. fransk barokmusik og en smuk af J. S. Bach med sopran Eline Soelmark og Kirsten på obligat blokfløjtestemme. Vi lover også at der kommer en lille smule jul i slutningen af koncerten. Se mere her

Støtte fra Frederiksberg Fonden

Den nystartede trio med Johanna Baarlink og Dean Delgiuisto har den 10/12 - 2015 modtaget støtte til et projekt med børnekoncerter i foråret på Frederiksberg. Koncerterne bygger på historien om den grimme ælling og på Camille Saint-Saënts musik fra La Carneval des Animeux. Koncerterne bliver til virkelighed takket være Frederiksberg Fonden og trioen takker fonden mange gange. Det bliver en række skønne koncerter for forhåbentligt en masse meget glæde børn.

Studiekoncert den 17/11 med Fransk Barokmusik

Kirsten Aage spiller sammen med resten af DKDMs tidlige musiklinje studiekoncert den 17. november i Havesalen, Rosenørns Allé 22, kl 17. - koncerten har fro entre. Programmet består udelukkende af fransk barokmusik og denne koncert er kulminationen på et uge langt kammermusikprojekt ved professor Ketil Haugsand.   

Invitation til projekt i Japan forår 2016

Kirsten er blevet inviteret til at deltage i et projekt til marts måned i Japan med traditionelt Japansk musik. Projektet fortsætter et 3årigt samarbejde mellem DKDM, Bolette Roed og Kuniburi Consort fra Japan.  Udgangspunktet er en udveksling af vores musikkulturer, sangtraditionen i Danmark og den meget tidlige Gagaku tradition i Japan. Kirsten er lykkelig for muligheden for at udvide hendes viden om japansk kultur og musik og ligger i flot forlængelse af hendes studietur til Japan i efteråret 13 med Ume Duo.  - mere information følger til foråret!

Ungt Blod (samarbejde med Concerto Copenhagen og DKDM)

11825680_10152858967747132_9022721627511667844_nDen 30 september medvirker Kirsten som i solist til koncert med Concerto Copenhagen i samarbejde med DKDM. Kirsten spiller to Vivaldi koncerter RV 108 og RV 533 i den sidstnævnte med Lucas Seidenfaden som den anden solist. Koncerten er offentlig og foregår i konservatoriets koncertsal, Julius Thomsens Gade 1 og starter kl 19.30. - se mere her.

Musicon Kunstfestival 2015

Den 12 september kl 11 spiller blokfløjtenisterne Kirsten Aage og Anna Duus Hjortsø til på Musicon kunstfestival 2015 i Roskilde. Til festivalen udstiller 50 kunstnere deres forskellige værker. På koncertprogrammet er der duetter fra renæssancen krydret med enkelte morderne stykker.

Optaget i Solistklassen (DKDM) #2

Kirsten Aage er i august måned blevet optaget i solistklasse på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium! Det betød at der skulle vælges mellem Odense og København - efter nogel dage i tænkeboks er valget fladet på København og DKDM, selvom det er lidt vemodigt at sige farvel til Odense. Forude venter 2 år med nye spændende udfordringer.. 

Video med Vertical Song

Doc - 14-07-15 10.42I samarbjede med den dygtige videomand Troelz Schmidt, har Kirsten lavet en video og indspilning af Toshio Hosokawas værk Vertical Song (1995). Videoen er optaget i den 8. juli 2015 på Amager i den smukke sal i Kvarterhuset. Videoen er offentligjort her på siden under lyd og video. 

Optaget i Solistklassen (SDMK) #1

Kirsten Aage er optaget i den prestige fyldte solistklasse på Syddansk Musikkonservatorium! Det er et meget lille nåleøje at slippe igennem - så der er stolthed og lykke.. forude venter 2 år med yderligere studier af både kontemporær og tidlig musik.  

Solistoptagelsesprøve #2

Kirsten Aage fik den 23. juni endnu engang topkarakteren 12 til optagelsesprøve til den prestige fyldte solistklasse - denne gang i Odense på SDMK - chancerne for at blive optaget er store - det er spændende.. fortsættelse følger!

Solistoptagelsesprøve #1

Kirsten har den 3. juni været til optagelsesprøve på den prestige fyldte solistklasse på DKDM (Det Kongelige Danske Musikkonservatorium) Det gik strålende med topkarakteren 12 - trods topkarakter er det desværre ikke sikkert om Kirsten bliver optaget. - men chancerne er gode - der krydses fingre og bides negle til slutningen af juni!

Masterclass med Lars Ulrik-Mortensen

Kirsten spiller til masterclass den 18. april 2015 med Lars Ulrik Mortensen, dirigent i Concerto Copenhagen. - Masterclassen er arragenret af foreningen: 'De Unge Klassiske' og finder sted på SDMK i Odense. Kirsten spiller en sonata af Tarquinio Merula med cellist Sanna Gillerfors og cembalist Mogens Damm.  

Projekt med Andrew Lawrence-King

I slutninge af februar og starten marts 2015 deltager Kirsten i projekt med barok harpenist Andrew Lawrance-King - projektet er i samarbejde med DKDM (Det Kongelige Danske Musikkonservatorium). Projektet er med musik fra 1600tallet af Johann Schein og Heinrich Schütz og projektes titel er 'IN FRIEDE - Baroque dance-music, songs of Peace & Hope' Projektet afsluttes med koncert i Kastelskirken den 4 marts kl 17. 

2014

Release Koncert SOUND X SOUND

tumblr_inline_nfl9u8n3d31r0k7txKirsten medvirker til koncert med Niels Lyhne Lykkegårds projekt SOUND X SOUND (mange dobling af lyd). Koncerten spilles i Koncertkirken på Nørrebro d. 18 december 2014 kl 20.30. Kirsten spiller med 7 andre kollegaer værket 'music for 8 recorders' der ved samme lejlighed udgives på 7'' vinyl. - se et video klip om udgivelsen under 'Lyd & Video' på denne hjemmeside. En anmeldelse af vinylen i Berlingske Tidende kan læses her. Til koncerten opføres også værker for kromatiske tunere som også indgår i SOUND X SOUND serien bla. et ensemble stykke hvor Kirsten medvirker. Læs mere om koncerten her.

Skolekoncerter i Rudersdalkommune

Kirsten spiller skolekoncerter for 5. klasser i november og december måned i samarbejde med bratschisten Johanna Baarlink. Projektet kulminerer med en fælles koncert den 8 december 2014 kl 19.30 i Manziusgaarden i Birkerød. Programmet består af nyskrevne julesange skrevet af Linda Lehun samt moderne værker af Axel Borup-Jørgensen. Musikken bliver formidlet med udgangspunkt i Mogens Christensens metoder og koncerterne er arrangeret i samarbjede med Ny Musik i Birkerød og Edition Borup-Jørgensen.

Musik for et Kirkerum af Axel Borup-Jørgensen

Kirsten opfører den 12 november 2014 værket 'Musik for et Kirkerum' i samarbejde med Rudersdalmusikskole, Ny Musik i Birkerød og Edition Borup-Jørgensen. Koncerten finder sted i Holte Kirke kl 17 og afholdes som en del af 'Vinterfestival 2014' - som er en fejring af Borup-Jørgensens 90'års dag. Kirsten har fungeret som konsulent, prøveleder og dirigent på projektet. Værket er en stor mobile for stemmer, slagtøj og blokfløjter og det bliver fremført i mørklagt rum kun i skæret fra starinlys. Det er et meget smukt og stemningsfuldt værk og giver tilhørere og medspillerne en ganske særlig oplevelse.

Kirsten konsulterer gerne igen hvis musikskoler eller andre er intresserede i at opfører værket; henvendelse til kirsten.aage@gmail.com 

Enghave Barok

Kirsten spiller med Bach specialisterne Enghave Barok. Koncerten finder sted den 26 oktober 2014 kl 15 i Enghave Kirke. Enghave Barok spiller vanen tro Bach kantater og motetter. Denne søndag er det blandt andet Kantate 13 'Meine Seufzer, meine Tränen' der er på programmet. Læs mere om Enghave Barok på deres hjemmeside: Enghave Barok

Efterårskoncerter 2014 med Duo Christiansen/Aage

Presse1Duoen spiller koncert den 29 august kl 17 i Hørning Kirke syd for Aarhus. Efterårets anden koncert spilles den 28 septemper i Sundkirken, denne koncert er en del af Amager Musikfestival. Læs mere på festivallens hjemmeside: Amager Musikfestival 

På programmet til koncerterne er bla. JS Bach obligate sonate BVW 1016 samt Antonio Vivaldi koncert i a-mol RVV 108, begge værker i duoens eget arrangement for orgel og blokfløjte.

 

Ringve International Summercourse

Kirsten var fra 29 juli - 6 august på tidlig musikkursus og inspirations tur til Norge på Sund folkehøgskole nord for Tronheim. Kirsten modtog undervisning af blandt andre blokfløjtenisten Peter Holtslag og cembalist Ketil Haugsand. Læs mere om kurset på deres hjemmeside: Ringve International Summercourse

SPEJLBLANKT kandidateksamen fra SDMK

KandidatplakatKirsten afsluttede sine kandidatstudier i blokfløjte med eksamen kl 19.30 d. 10 juni 2014. Koncerten har titlen: 'SPEJLBLANKT' - Musikken kan bevæge sig lige på overfladen - højt flyvende over det blanke spejl og ikke mindst i dybet - langt inde i vores eget spejlbillede

Programmet for koncerten kan ses her

Kirsten dimiterede med højeste udmærkelse og fornem udtalelse fra cencorerne.

Pædagogisk kandidateksamen fra SDMK

Kirsten har netop bestået sin pædagogiske kandidat eksamen med flotte resultater. - Kirstens pædagogiske afhandling kan læses her. Eksamen fandt sted den 3 juni 2014 med vejlederne Mogens Christiansen & Nikolaj Ronimus samt med censor Frode Thorsen.

GENNEMLYST koncert på SDMK

Gennemlyst_april_2014_OdenseKirsten spiller soiré på SDMK (Odense) den 28 maj 2014 kl 19.30. Om programmet: 'Når man gennemlyser et æg kan man se helt ind til blommen - til kernen. Koncertens poetiske titel henviser til, hvordan man kan forestille sig at gemmenlyse musikken og undersøge dens sammenhæng. En del af det smukke og ubestemte bliver så hvordan musikkens lag gennemlyses forskelligt for komponisten, lytteren og fortolkeren.'

På programmet er moderne japanske soloværker samt barokmusik. - medvirkende: Kirsten Aage (blokfløjter) Jørgen Bjørslev (Barok Guitar) Monica Andersen og Anna Duus (blokfløjter)

Forårskoncerter 2014 med Duo Christiansen/Aage

Presse1Duoen spiller musikgudstjeneste i Rolfstedkirke den 4 marts 2014 kl 16.30 samt påskegudstjenester den 20 april 2014 i Vester Aaby og Aastrup Kirker. Programmet består bla. af Antonio Vivaldi koncert i C-dur RVV 443 i duoens eget arrangement for orgel og sopraninoblokfløjte.